Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tot Steaua a luat partea leului asistenţei pe stadioane! Cum arată media spectatorilo
#1
[Image: 7401518-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg?width=815]

Cum se prezintă ierarhiile asistenţei pe stadioane, după prima parte a sezonului, în care s-au disputat 21 de etape ale sezonului regular, adică, în total 147 de partide (incluzând aici şi meciul ASA – Pandurii).

Iată că şi în situaţia inconfortabilă pe care a avut-o Steaua în prima parte a actualului sezon, cu prestaţii îndoielnice şi rezultate pe măsură (şi aşa mai bune decât ar fi meritat), părăsită de mulţi dintre proprii suporteri şi având acum problema identităţii pusă mai serios ca niciodată, a continuat să adune cei mai mulţi spectatori la meciurile sale. Ocupă primele poziţii pe toate cele trei tronsoane, inclusiv la cel de-acasă. Însă şi aici ca şi în cazul clasamentului pe puncte se poate spune că nu există o alta care să îi pună supremaţia la îndoială. Dacă la puncte s-a găsit totuşi cineva care să infirme o asemenea părere, la această ierarhie este mult mai dificil, deoarece la ea s-a lucrat în timp, prin rezultate şi statornicie. Iar aşa cum s-au dărâmat mai toate celelalte echipe de tradiţie, odată cu ele s-au dus şi suporterii lor. Ori ce a rămas în loc... Aşa că, într-adevăr, nu mai are cine.

Poate CSU Craiova, cu toate că este vorba de o clonă, ar fi avut o medie mai mare dacă ar fi avut deja terminat noul stadion sau dacă ar mai fi putut evolua încă pe vechiul „Ion Oblemenco”, ea fiind adoptată de majoritatea suporterilor echipei originale. Aceasta este şi o cauză obiectivă a unei medii generale aşa de mici, precum şi cazul de la Pandurii care dacă ar fi putut juca acasă la Târgu Jiu, n-ar fi avut un număr spectaculos de mare, dar categoric cu mult peste ce a înregistrat la Drobeta Turnu Severin. Acestea însă sunt doar nişte cauze obiective mici. Căci cele majore provin din alte direcţii, în afara amintitei dispariţii a echipelor de tradiţie: lipsa de calitate a majorităţii partidelor, scandalurile din teren şi din afara lor, incoerenţa şi nepriceperea arătate adesea de forurile care ne conduc fotbalul, multele arbitrajele slabe dacă nu părtinitoare, nesiguranţa din tribune, dar şi televizarea sufocantă a tuturor partidelor, şi nu în ultimul rând sistemul acesta imbecil şi ilogic play-off/play-out.

Câteva concluzii:

Dacă Steaua este lider în toate cele trei clasamentele, la capitolul codaşe există câte una pentru fiecare ierarhie în parte, Concordia la general, Pandurii acasă şi Ardeal în deplasare. Logic pentru toate trei.
La mediile mult mai mari pe care le au Steaua şi Dinamo au contribuit cele două partide dintre ele, care încă mai atrag public, sunt printre singurele care au avut asistenţe compuse din cinci cifre, 22.785 cu Dinamo gazdă, 27.027 cu Steaua gazdă. De fapt, în afara acestora mai există doar trei: ACS Poli – Steaua cu 12.500, CSU Craiova – Dinamo cu 10.000 şi Steaua – CSU Craiova cu 13.000, în toate acestea fiind de asemenea implicate cele două.
CSU Craiova, FC Botoşani, CFR Cluj, ACS Poli, CSMP Iaşi şi Ardeal au mediile de-acasă mai mari decât cele din deplasare, în timp ce restul de opt, Steaua, Dinamo, Viitorul, Gaz Metan, Astra, Pandurii, FC Voluntari şi Concordia, au invers. La primele cea mai mare diferenţă o înregistrează FC Botoşani, la celelalte Astra. Cele mai echilibrate diferenţe între cele două asistenţe, acasă-deplasare, le au FC Voluntari, urmată îndeaproape de Viitorul.


[Image: 76561198310378937.png]


Bookmarks

Messages In This Thread
Tot Steaua a luat partea leului asistenţei pe stadioane! Cum arată media spectatorilo - by kenveloo- - 08-01-2017, 03:31 PM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)