Voință incredibilă din partea unui japonez în vârstă de 96 de ani. Acesta a stabilit un nou record mondial, devenind cel mai bătrân om din lume care a absolvit o facultate. El a obținut o diplomă în arta ceramicii, la Universitatea din Kyoto, relatează 20minutes.fr.
Shigemi Hirata a devenit o veritabilă celebritate în campusul universității, cel mai probabil din cauza vârstei înaintate, dar și a perseverenței sale. ”Studenţi pe care nici măcar nu îi cunoşteam mi-au telefonat pentru a mă felicita”, a declarat Shigemi Hirata pentru cotidianul Yomiuri. ”Este un sentiment îmi dă multă energie”, a adăugat Shigemi Hirata.
Bărbatul a studiat timp de 11 ani artele ceramicii. ”Sunt atât de fericit. La vârsta mea, este o adevărată plăcere să constat că sunt capabil să învăţ lucruri noi”, a adăugat nonagenarul nipon.
”Obiectivul meu este să trăiesc până la 100 de ani şi sunt destul de în formă, va fi amuzant să obţin o nouă diplomă”, a declarat Shigemi Hirata, care a luptat în marina japoneză în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.