Oficialii americani au precizat că la locul măcelului au venit vehicule blindate SWAT, însă au așteptat trei ore în fața clubului înainte să intre.
„În tot acest timp, am făcut planul, am reevaluat ce se întâmplă și ne-am asigurat că totul va funcționa perfect. La ora 05, echipele SWAT au decis să intervină să salveze ostaticii”, a declarat agentul de poliție Danny Banks, explicând cum a decurs operațiunea de salvare.
Polițiștii au efectuat o explozie controlată la intrarea în club pentru a-i distrage atenția atacatorului, în timp ce echipele SWAT au intrat cu un vehicul blindat într-un perete și l-au dărâmat, în spatele lui fiind mai mulți ofițeri de poliție, iar pe o ușă au intrat 11 agenți ai polițiie din Orlando, care l-au ucis pe atacator. La ora 5.53 dimineața, poliția din Orlando a anunțat pe Twitter „Atacatorul din clubul este mort”.
Cel puțin 50 de oameni au murit, după ce un bărbat înarmat a luat cu asalt locația și a luat mai mulți ostatici. În cele din urmă, atacatorul a fost ucis de autorități. Acesta este cel mai sângeros atac armat în masă din istoria Statelor Unite.