Camelia Potec, președintele FR de Natație și Pentatlon Modern, va participa fizic la a 3-a ceremonie de deschidere a unei olimpiade, după cele de la Sydney și Soci, și va trăi din prima zi emoții cu prilejul intrării în concurs a primilor sportivi români în concursul de înot al JO 2016 de la Rio.
“Voi trăi cu altfel de emoții aceste Jocuri Olimpice, decât cele pe care le trăiam ca sportivă de performanță, dar sper că va fi interesant. Voi ajunge la festivitatea de deschidere, a 3-a, dacă o iau în calcul și pe cea de la Soci, după Sydney. Sper să fie o festivitate de care să mă bucur alături de cei prezenți, după care vor începe emoțiile încă din prima zi, când echipa de ștafetă băieți 4 x 100 m liber și Robert Glință, la 100 m spate, vor intra în calificări”, a declarat Camelia Potec, care și-a anunțat miercuri retragerea din activitate cu prilejul unei conferințe de presă.
Robert Glință, marea speranță a înotului românesc, nu va avea un obiectiv presant și la Rio va câștiga experiență în vederea olimpiadei de la Tokyo, acolo unde ar trebui să lupte pentru o medalie.
“Robert este un sportiv foarte valoros, care a confirmat la juniori, este campion mondial și are un record mondial de juniori. A făcut trecerea de la juniori la seniori foarte bine, dar este un sportiv încă de perspectivă la nivel de seniori. Este capabil să înoate extraordinar, dar acum îi mai trebuie puțină experiență și sunt ferm convinsă că va ajunge acolo unde își va dori, dar e nevoie de timp. Nu are presiune pe umeri pentru că la această ediție a JO nu îi cerem să meargă la medalie. El va merge cu obiectiv de calificare în semifinale. Noi, cei din fenomen, care îi suntem alături în pregătire, știm că poate mai mult, dar dacă nu se poate acum, el va fi un sportiv de bază pentru JO 2020”, a declarat campioana olimpică de la Atena.
Potec a opinat că alegerea port-drapelului României la Rio de Janeiro este apanajul COSR: “Vor mai fi discuții, nu știu cine ar trebui să fie, rămâne a latitudinea COSR. Eu cred că toți sportivii care s-au calificat la această ediție a JO ar trebui să poarte steagul, pentru că toți ne reprezintă și toți sunt acolo să se lupte pentru culorile roș, galben și albastru”.