Un poliţist de la Operaţiuni Speciale Constanța a fost trimis în judecată, zilele trecute, fiind acuzat că a divulgat informaţii secrete de serviciu. În urma interceptărilor, procurorii au aflat că acesta îl avertiza pe un interlop despre polițiștii care îl aveau în supraveghere.
George Lucian Filipescu, ofițer de poliție ale cărui îndatoriri erau să organizeze suspecți în flagrant a fost reținut, la începutul lunii, însă procurorii au decis să îl cerceteze sub control judiciar. În urma acuzațiilor, el a fost demis din funcție și riscă acum ani grei la închisoare.
Oamenii legii au aflat că acesta s-ar fi folosit de autorizaţia de acces la informaţii clasificate, ajutând infractorii, chiar cu prețul de a-și sabota propriii colegi. Potrivit datelor din rechizitoriul anchetatorilor, acesta l-ar fi informat pe Marius Iulian Ursoi, un cunoscut interlop din Constanța, cu privire la doi polițiști și la o eventuală mutare a acestora în cadrul unor structuri de combatere a criminalității organizate.
”Conform fișei de cazier, Ursoi Marius Iulian, – destinatarul informațiilor, este condamnat pentru un set impresionant de fapte de violență, a fost arestat preventiv, iar în prezent este cercetat pentru un set de aproape zece infracțiuni”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Unul dintre polițiștii despre care Filipescu i-ar fi oferit informații lui Ursoi era încadrat într-o structură de poliție care se ocupa cu filajele, prinderile în flagrant și interceptările.
Discuție dintre ofițerul de poliție și interlopul constănțean
”George Filipescu: Stai frățioare, că am schimbat telefonul, cartela… cu alt telefon, că nu mai vrea m*** asta de telefon, deloc…
George Filipescu: Da de acela mic nu am auzit nimic, acela mic știu că merge cu… (…) cu Mercedesul acela negru (este vorba de deconspirarea unui ofițer din cadrul Serviciul Antidrog)
Marius Iulian Ursoi: Da’ eu am crezut că voi știți ceva, zic stai măi să-l întreb pe Felipe, că Felipe e în breaslă.
Marius Iulian Ursoi: Acela mare a vrut să vină și el la DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța. Ă.. ă.. a vrut să vină…
George Filipescu: Da mă, mânca-ți-aș. Și s-a pus frânuța, așa…
George Filipescu: Aha.. Ia să ne interesăm!
Marius Iulian Ursoi: Bine fratelo. Hai, că te pup!”