Jucausii.Net - Just play it!
» Jucăuşii susţine limba română! - Printable Version

+- Jucausii.Net - Just play it! (https://jucausii.net/forum)
+-- Forum: Arhiva / Archive (https://jucausii.net/forum/forum-20.html)
+--- Forum: Gunoi / Garbage (https://jucausii.net/forum/forum-21.html)
+--- Thread: » Jucăuşii susţine limba română! (/thread-9066.html)

Pages: 1 2 3 4 5

» Jucăuşii susţine limba română! - Dexter. - 25-03-2016

Datorită dezvoltării de scriere incorectă pe internet, eu, Dexter m-am hotărât să încep o campanie de corectare a acestei probleme. Cu ajutorul programului ROPS, pus la dispoziţie de site-ul Diacritice.ro, putem scrie cu toţii cu diacritice, asta fiind un pas înainte în scrierea corectă a limbii române.
  • Cea mai bună parte este că nu afectează cu nimic tastatura! Tastele rămân în limba engleză, dar puteţi scrie şi în română.
'Instalarea programului' said
Instalarea programului Wrote:Pasul 1: Descărcaţi programul ROPS de aici.
Pasul 2: Instalaţi programul.
Pasul 3:
  • Pentru Windows XP: mergeţi în "StartArrowControl PanelArrowRegional and Language OptionsArrowLanguageArrowDetails" şi setaţi pe "Română cu Alt dreapta - (cu sedile)- diacritice.ro". | Vezi video.
  • Pentru Windows Vista: mergeţi în "StartArrowControl PanelArrowChange keyboards or other input methodsArrowChange keyboards" şi setaţi pe "Română cu Alt dreapta - (cu sedile)- diacritice.ro". | Vezi video.
  • Pentru Windows 7: mergeţi în "StartArrowControl PanelArrowRegion and LanguageArrowKeyboards and LanguagesArrowChange keyboards" şi setaţi pe "Română cu Alt dreapta - (cu sedile)- diacritice.ro".
Pasul 4: Felicitări! De acum puteţi scrie cu diacritice!

Extra
  • Pentru a putea scrie cu diacritice pe Yahoo Messenger trebuie să instalaţi acest program.

'Cum se foloseşte' said
Cum se foloseşte Wrote:După instalare sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ştiţi. Pentru a putea scrie cu diacritice trebuie să folosiţi următoarele combinaţii de taste:
  • Alt dreapta + a = ă
  • Alt dreapta + i = î
  • Alt dreapta + q = â
  • Alt dreapta + s = ş
  • Alt dreapta + t = ţ
Alte combinaţii:
  • Alt dreapta + ] =
  • Alt dreapta + [ =
  • Alt dreapta + , = «
  • Alt dreapta + . = »
  • Alt dreapta + e =
  • Alt dreapta + c = ©

De asemenea vă aşteptăm cu întrebări pentru diferite nelămuriri în materie de limba română sau acest program.

Avem nevoie de sprinjinul vostru pentru a promova această campanie şi de aceea vă rugăm să făceţi public mesajul de mai jos pe unde puteţi(Forumuri, Yahoo Messenger, Skype etc.)
'Mesaj de promovare' said
Mesaj de promovare Wrote:Jucăuşii susţine limba română!
Scrie şi tu perfect corect si intră într-o campanie ce depăşeste înjuriile si lipsa de bun simţ.
Hai să scriem perfect corect şi să ne cunoaştem cât mai bine frumoasa limbă!
Hai să scriem româneşte, nu r0m4n3sht3!

Hai să scriem româneşte, nu r0m4n3sht3!

RE: » Jucăuşii susţine limba română! - Georgel - 27-03-2016

Este foarte bun! Il recomnand Smile

RE: » Jucăuşii susţine limba română! - Batman - 02-04-2016

Ar trebui sa aruncati un ochi peste ce scrie acest baiat aici si modul de vorbire .
Acest tutorial ar putea sa va ajute mult, va recomand cu incredere sa folositi .

RE: » Jucăuşii susţine limba română! - Digital Hunter - 02-04-2016

Bun bun. Bravo

RE: » Jucăuşii susţine limba română! - dirtyaim - 04-04-2016

Este foarte bine creat acest tutorial.
Cei care mai posteaza la zona IT ar fi indicat sa citeasca acest tutorial.

RE: » Jucăuşii susţine limba română! - Dexter. - 17-04-2016

Vă mulţumesc, aştept şi din partea voastră un mic interes, un up din când în când, o promovare pe site-urile de socializare, haideţi să facem ceva cu această dezvoltare de scriere în masă incorectă!

RE: » Jucăuşii susţine limba română! - Feydee. - 17-04-2016

Am încercăt și eu totorialu asta de mai mult,dar sincer eu mă gasesc mai bine cu tastatură limbă romană din user panel Smile

RE: » Jucăuşii susţine limba română! - Dexter. - 19-04-2016

(17-04-2016, 02:16 PM)DUNHILLSR Wrote: Am încercăt și eu totorialu asta de mai mult,dar sincer eu mă gasesc mai bine cu tastatură limbă romană din user panel Smile

Având "Windows 7" eşti axat direct din "Language - "pe Română ( Programatori ), care se bazează tot la acest lucru, eu am încercat o micuţă campanie care zic că a avut un impact bun asupra multor persoane!

RE: » Jucăuşii susţine limba română! - Dexter. - 21-04-2016

Update! văd că doar eu ce promovez acest lucru.. lipsă de interes total din partea voastră..

RE: » Jucăuşii susţine limba română! - Feydee. - 21-04-2016

Da,te-am urmat la toți pașii,îmi place cum te implici și cea ce faci,sunt de acord cu tine,dar pană șa urmă sunt gusturi cu Tastieră pe "Progamatori" sau "Tradițional" .