Jucausii.Net - Just play it!
Will Smith - Printable Version

+- Jucausii.Net - Just play it! (https://jucausii.net/forum)
+-- Forum: Arhiva / Archive (https://jucausii.net/forum/forum-20.html)
+--- Forum: Gunoi / Garbage (https://jucausii.net/forum/forum-21.html)
+--- Thread: Will Smith (/thread-9126.html)



Will Smith - Ovidiu - - 25-03-2016

Will Smith

[Image: will-smith-288330l.jpg]

Este un actor complet, vedeta in filme artistice, vedeta de televiziune, muzician si producator. El a acceptat provocarea carierei lui in rolul principal din Ali, biografia legendarului boxer Muhammad Ali. Pentru interpretarea lui, Smith a primit nominalizari la premiul pentru cel mai bun actor de la Academia de Arte si Stiinte Cinematografice, Asociatia Presei Straine de la Hollywood, NAACP, Institutul de Film American si Asociatia Criticilor de Film.



La scurt timp raper-ul Will Smith a ajuns unul dintre cele mai mari superstaruri, nu numai in muzica dar si in televiziune si filme.



Will s-a nascut pe 25 septembrie 1968 in Philadelphia. La varsta de 16 ani l-a cunoscut pe DJ Jeff Townes mai bine cunoscut ca DJ Jazzy Jeff impreuna cu care a inceput sa colaboreze. Cei doi au ajuns imediat favoritii localnicilor, dar cariera lor muzicala a fost pusa sub semnul intrebarii atunci cand Will a terminat liceul si i-a fost oferit un loc la colegiul MIT. In final acesta a ales sa urmeze o cariera in muzica iar in anul 1987 Jeff Townes si Will Smith au reusit sa scoata pe piata primul lor album intitulat "Rock the House".



Propulsati de hitul "Parents Just Don't Understand", DJ Jazzy Jeff si Fresh Prince au intrat in forta pe piata muzicala cu albumul "He's the DJ, I'm the Rapper", acesta fiind unul dintre primele LP-uri hip-hop care a obtinul doua discuri de platina.



Datorita stilului abordat de cei doi, stil complet diferit fata de hip-hop-ul obisnuit, au avut acces la o noua piata de vanzare. Adolescentii le puteau cumpara albumele pentru ca acestea nu necesitau acordul parintilor pentru a fi ascultate. Desi cantau muzica hip-hop, versurile nu erau explicite si nu contineau vulgaritati care sa le fi limitat publicul la persoanele peste 18 ani.



In anul 1989 au scos discul "And in This Corner". Will Smith a intrat in atentia Hollywoodului iar in 1990 a fost ales sa joace rolul principal in serialul de comedie "The Fresh Prince of Bel-Air" la postul de televiziune ABC. Serialul a fost un mare succes iar numele Will Smith era pe buzele tuturor.



Smith si-a continuat cariera muzicala iar in 1991 a urcat rapid in topuri cu melodia "Summertime" de pe albumul "Homebase".



In anul urmator si-a facut debutul pe marele ecran cu filmul "Where the Day Takes You", in 1993 a jucat in filmul "Six Degrees of Separation", care a fost foarte criticat.



Urmatorul lui album, numit "Code Red", nu s-a bucurat de prea mare popularitate. In 1995 a jucat in filmul de actiune "Bad Boys" care a fost un succes in box-office-ul american, urmatorul rol pe care la interpretat a fost in filmul "Independence Day" in anul 1996. Ambele roluri l-au ajutat sa revina in atentia publicului si i-au adus multi bani in conturi. Un an mai tarziu a jucat in pelicula "Men in Black" pentru care a facut si coloana sonora. Inregistrarile pentru album le-a facut sub numele lui, iar acesta a fost inceputul carierei lui solo.



Albumul cu care a debutat sub numele de Will Smith este "Big Willie Style" si a continut hituri precum: "Gettin' Jiggy Wit It", "Just the Two of Us" si "Miami". Dupa ce a jucat in filmul "Wild Wild West" a revenit cu un album intitulat "Willennium", album care a lasat insa de dorit.


In prezent este casatorit cu Jada Pinkett Smith cu care are doi copii: Willow Camille Reign Smith si Jaden Christopher Syre Smith si un copil din prima casatorie cu Shree Zampino: Willard Christopher Smith III (Trey).

Show Content