Perechea alcatuita din tenismanul român Florin Mergea si indianul Rohan Bopanna s-a calificat in optimile de finala ale probei masculine de dublu din cadrul turneului pe iarba de la Wimbledon, dupa ce a invins, sâmbata, cuplul alcatuit din slovacul Andrej Martin si chilianul Hans Podlipnik-Castillo cu 7-5, 6-2.
Favoritii numarul sase ai probei au obtinut victoria dupa o ora si 17 minute de joc efectiv, insa meciul a fost intrerupt de ploaie la un moment dat.
Semifinalistii de anul trecut au reusit 5 asi, dar au avut si 6 duble greseli, terminând partida cu 10 ''winners'' (2 pentru adversari).
Mergea si Bopanna si-au asigurat 23.250 lire sterline si 240 de puncte ATP, iar in optimi vor infrunta invingatorii din meciul care opune perechile Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia), capi de serie numarul 10, si Marcin Matkowski (Polonia)/Leander Paes (India).
17:4602 Jul
Simona: "Azi am fost la 100% si sper sa fiu la fel si la meciurile urmatoare"
"Este foarte frumos sa joci pe terenul central, a fost uimitor astazi. Sunt fericita ca am castigat in doua seturi", a spus Halep, potrivit contului de Twitter al Wimbledon.
"Sunt foarte incantata ca voi juca turul 4, este unul dintre turneele mele preferate. Am jucat un tenis bun, m-am simtit foarte bine astazi. Stiam ca joc impotriva unei jucatoare care serveste foarte bine. Am jucat inteligent, agresiv si a iesit bine.
Pot spune ca sunt bine din punct de vedere fizic, dar in anumite zile mai am dureri la tendon. Acum am fost pregatita suta la suta sa joc si sper sa fiu la fel si zilele urmatoare. Nu am vreo preferinta in privinta viitoarei adversare, antrenorul meu le va urmari. Sunt foarte incantata ca sunt in turul 4 si abia astept sa joc si sa dau tot ce am mai bun", a mai spus Halep la finalul meciului cu Bertens.